Hoppa till sidans innehåll

Mikael Södergren


Mikael blev en del av vårt team år 2018 och hans klasser är kreativa, roliga och fartfyllda! Mikaels klasser hittar ni på schemat på tisdagar. 

Berätta lite om din erfarenhet inom gymnastik.

Ända sedan jag var liten har jag varit väldigt fascinerad av kroppskontroll och konster. Att hoppa, snurra, volta och stå på händer. Det var ingen självklarhet för mig att börja träna akrobatik/gymnastik när jag var liten, utan det var snarare något jag gjorde för skojs skull på fritiden i skolans gymnastiksal eller ute på gräsmattor med vänner. Det var först i vuxen ålder som jag kände att jag behövde hitta en träningsform som motiverar och utvecklar mig, varpå jag insåg att akrobatik och gymnastik var det självklara valet, efter alla dessa år! Jag har tränat och utbildat mig inom akrobatik, gymnastik och cirkuskonst sedan 2015.

Vad är det bästa med gymnastiken?

Jag känner en stor glädje och eufori av att få hoppa, flyga och volta. Det är en frihetskänsla! Jag gillar den subtila rädslan/nervositeten inför att våga prova nya konster och jag uppskattar att kunna se tydliga resultat i min utveckling när jag känner att jag bemästrat ett nytt område.

Vad tycker du är svårt med gymnastik?

Det är svårt att ge sig själv feedback och utvecklingsförslag! Det behövs alltid ett par externa ögon för att kunna analysera vad som kan förbättras och hur man kan göra konsten/aktiviteten snyggare eller säkrare.

Varför ville du bli gymnastiktränare?

Jag brinner för och mår väldigt bra av gymnastik och akrobatik. Att kunna inspirera andra inom något som man tycker väldigt mycket om känns givande. Sen känner jag också att jag utvecklas ganska mycket själv genom att iaktta, lära ut och ge feedback.

Har du någon som du ser upp till i gymnastikvärlden?

Två atleter jag tycker är väldigt duktiga är Simone Biles (US) och Mitsuo Tsukahara (JP). Min största inspirationskälla är dock mina vänner. Jag har många vänner som är mycket duktigare än vad jag är, och de motiverar mig till att ständigt vilja bli bättre!

Vad gör du annars på fritiden?

I övrigt är jag ingenjör och arbetar med design- och konstruktionsfrågor inom produktutveckling. Mitt största fritidsintresse är matlagning, och varje år försöker jag besöka minst en festival för dans, kultur och konst.

Fortsätt meningen: ”För mig är gymnastik...”

För mig är gymnastik en portal som tar mig tillbaka till barndomen. Jag blir barnsligt lycklig och sprallig i kroppen av att få syssla med gymnastik!

 

Uppdaterad: 11 APR 2019 13:33 Skribent: Nette Leikas
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Föreningen Solnagymnasterna - Gymnastik
Elena Sundkvist, Kristinelundsvägen 34
17150 Solna

Kontakt:
Tel: +46736678434
E-post: info@solnagymnastern...

Se all info